lenorgilde5

De Boom

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Gezondheid, Sterke persoonlijkheid, kracht

Ik ben hier en hier blijf ik staan om groot en sterk te worden. Ik ben de gezondheid van je lichaam, geest en ziel. Kijk naar de kaarten naast mij om meer over mij te weten te komen. Zijn er negatieve kaarten in mijn hoekje, dan is het misschien tijd voor een zakdoekje.

Een teken van gezondheid en lang leven, en de noodzaak je te wortelen om je te verzekeren van een veilige toekomst. Deze kaart kan een erfelijke ziekte aanduiden. Gecombineerd met de vorige kaart, het Huis (4), hebben we een ‘Boomhuis’ dat spreekt van veiligheid, maar grote verantwoordelijkheid voor familie, en mogelijk gezondheidsproblemen ten gevolge van stress. De Boom op de kaart staat ook voor de Levensboom, een spiritueel symbool dat stamt uit oeroude beschavingen. Of het nu gaat om Babylonische, Egyptische of Joodse afbeeldingen, de Boom verhaalt van Lang vervlogen tijden en oeroude wortels. De betekenis van de kaart is ook te zien in de regenboog, die wellicht suggereert dat ware gezondheid te vinden is als we ons in balans brengen tussen dat wat boven is en dat wat beneden is. De harmonie van de kleuren die door de boom heen spiegelen staat symbool voor de holistische aard van heling en van het leven zelf.

 

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.