lenorgilde4

Het Huis

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Betrouwbaarheid, Veiligheid, Thuis

Ik ben je familie en je basis, je fundering en je huis. Ik geef je stabiliteit en geriefelijkheid. Ik ben je gezinssituatie en omgeving. Ik ben wat jou en je bezittingen omringt. De kaarten om mij heen geven aanwijzingen voor mijn huidige staat, of voor wat er in de toekomst gebeuren gaat.

In het Huis kun je een toevluchtsoord vinden, het staat voor familie en thuis; de rustplaats die ons bescherming biedt tegen de buitenwereld. In de Lenormand van Vergulde Visioenen is het Huis zo afgebeeld dat het ons lokt thuis te komen, naar die nostalgische plek van de sprookjes uit onze kindertijd. Het Huis is gebouwd met knoestige wortels en komt over als een stabiele, veilige plaats. Het open tuinhek spreekt van een opening die mogelijk wordt gemaakt. Het Huis kan een van de meest interessante kaarten zijn om een Lenormand-deck te dateren, want ieder deck wordt ofwel geïnspireerd door het verleden of kiest ervoor een eigentijds gebouw of te beelden. In sommige decks worden praktische gebouwen afgebeeld, anderen tonen een droomvilla. Hoe het ook is afgebeeld, het staat voor dat wat wij ons thuis noemen, ons verblijf, onze zekerheid.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.