lenorgilde30

De Lelie

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Vader, Geluk, Bescherming

Ik predik kalmte, vrede en sereniteit. Je ouders en ouderen horen bij mij. Ik breng wijsheid en ervaring. Ik symboliseer een langdurige relatie, of je voorouders.
Voldaan en tevreden is mijn houding.

De Lelie was een heidens symbool voor seksualiteit en hartstocht, maar ook voor zuiverheid. Het kan ook symbool staan voor het moederschap. Deze serene bloemen, met hun gebrandschilderde achtergrond, beelden dus een heel scala aan interpretaties uit. Dat ze hier zowel groeien, als ook voor eeuwig in glas zijn gevangen zonder ook maar iets van hun essentie te verliezen, weerspiegelt de twee kanten van deze kaart. We kunnen wel zeggen dat deze kaart het hele spectrum van opwinding beslaat; van seksueel, via verzorgend, tot de afwezigheid van opwinding in kuisheid. De Lelie maakt de kaarten eromheen zuiver, simpel of prikkelt ze juist. Een combinatie als Lelie en Beer (15) kan heel goed duiden op moederlijke oerkracht, afhankelijk van de gestelde vraag.

 

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.