lenorgilde3

Het Schip

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Reizen, Handelen, Verhuizing

Ik neem je mee op vakantie of op een zakenreis. Je hebt een koffer nodig voor deze bestemming. Ik sta bekend om afstand en ben altijd in beweging. Kijk naar de kaarten naast mij voor aanwijzingen en tips met betrekking tot de veranderingen die ik breng op jouw levensreis.

Er ligt een reis in het verschiet. Er zijn nieuwe horizonten te verkennen en om je te verzekeren van een prettige overtocht moet je voorbereidingen treffen. In het originele Spel van de Hoop waar we de eerste publicatie van de symbolen van Lenormand vinden, wordt dit aangegeven als een voorspoedige reis, aangezien de reiziger ‘blijmoedig op dit Schip wordt meegenomen naar het Land van de Vogels’. Dat geeft de burger moed! In de Lenormand van Vergulde Visioenen zien we deze kaart als een ongelooflijk vliegend schip, een rijk bewerkte brigantijn (galeivormig schip) die ons meeneemt naar nieuwe vergezichten en landstreken. Hoewel het originele beeld op de kaart een schip zal zijn geweest, werden in latere decks de nieuwste manieren van langeafstandsreizen afgebeeld, zoals een trein en een vliegtuig. De kaart staat voor verre reizen, op welke manier dan ook. De aard van de reis zal meestal aangenaam en voorspoedig zijn, zoals een vakantie; maar het hangt, zoals altijd, of van de kaarten eromheen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.