lenorgilde27

De Brief

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Nieuws, Ontvankelijkheid, Realisme

Ik ben informatie, ik ben een bericht, ik ben een pakketje, ik ben een geschrift. Soms ben ik een rekening, een akte, of een testuitslag. Je vindt me in je post, een nieuwsbrief of een beloning. Kijk om mij heen om uit te vinden wie ik tegemoet ga of ging.

De Brief is hier daadwerkelijk van de hand van mademoiselle Lenormand, zodat haar naam en geest met dit deck verbonden zijn. Hoewel zij de kaarten die haar naam dragen nooit heeft gebruikt, zou ze ongetwijfeld perplex en opgetogen zijn door de erkenning die spreekt uit het feit dat ze tot op de dag van vandaag gebruikt worden. Dit is een verbinding die de Brief brengt – een persoonlijke mededeling, iets vertrouwds.

De Brief verwijst naar een bericht dat ons misschien nog niet heeft bereikt, een tragere vorm van communicatie, waarbij geduld nodig is om contact te maken. De Brief zonder de Ruiter (1) die zich naar ons toe haast en, anders dan het Boek (26), wellicht geen kennis brengt of nieuws (zoals de Ruiter), maar slechts een simpele bevestiging. De veer op de Brief is de ganzenveer, die al eeuwenlang staat voor waarheid en communicatie — oprecht schrijven is minstens zo belangrijk als recht schrijven!

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.