lenorgilde21

De Berg

 

Negatieve kaart

Sleutelwoorden: Tegenwerking, Groei, Vijanden

Ik breng obstakels en uitdaging, blokkades en tegenwerking. Door mij kom je op je afspraak te laat en mijn kou bevriest jou. Kijk goed uit voor mij, ik ben de tegenpartij.

De Berg is een symbool voor obstakels op je pad. Hoewel het er wellicht is om te overwinnen, zoals we zien aan het dier dat naar de berg kijkt, staat het je absoluut in de weg. In de Vergulde Visioenen lijkt de Berg een bijna niet te overkomen obstakel, wat past bij zijn oorsprong als kaart van de omleiding; hij houdt ons op. In feite betekent deze kaart, gecombineerd met andere kaarten, dat we van de door ons geplande route afwijken en een andere weg inslaan. Bijvoorbeeld de Berg met de Toren (19), een vertraging van een overheidsorgaan; of de Berg met het Kruis (36), een zware strijd. Kaarten van soortgelijke aard zijn bijvoorbeeld de Weg (22), die keuzes biedt in plaats van omleiding en vertraging of de Ster (16), die goede vooruitzichten biedt en een duidelijke koersbepaling.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.