lenorgilde20

De Tuin

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Creativiteit, Groei, Kwetsbaarheid

Wanneer je binnenkort een feest, concert of zakelijke afspraak hebt, kom ik zeker langs bij je reading. Je vindt mij in een reünie of een retraite, een oproer of een picknick. Ik hou van publiek vertier en massa mensen, dus ik ben goed voor al je netwerkwensen.

In de tijd van mademoiselle Lenormand was het park of de tuin een publieke ontmoetingsplaats. Het was een plaats om te zien en gezien te worden, om te delen en te netwerken, een plaats waar banden werden gesmeed. Zoals vaak wordt ook in de Lenormand van Vergulde Visioenen een met zorg aangelegde tuin afgebeeld met een fontein, wellicht geïnspireerd door Neurenberg, waar het Spel van de Hoop oorspronkelijk vandaan komt. De kaart betekent ‘publiek’ en hoewel het misschien vreemd lijkt dat er geen mensen op staan, komt dat omdat het gaat om de publieke of openbare ruimte. Wanneer deze kaart gelezen wordt, voegt het de betekenis ‘publiekelijk of openbaar’ toe aan de omliggende kaarten; de Tuin en de Toren (19) duiden samen een publieke organisatie aan, de Tuin en het Boek (26) openbare educatie. Je kunt je het beste houden aan de letterlijke betekenis van Lenormand. Deze kaart kan wijzen op het belang sociaal te zijn of misschien dat je jezelf meer mag promoten, vooral in combinatie met de Maan (32). Een moderne betekenis van deze kaart met het Hart (24) zou online dating kunnen zijn. Als we de Tuin, het Hart (24) en de Brief (27) zouden hebben, zou dit in de 21e eeuw kunnen wijzen op die e-mail waarop je zat te wachten.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.