lenorgilde2

De Klaverbladen

 

Positieve kaart

Sleutelwoorden: Hoop, Geluk, Vertrouwen

Ik breng je geluk en vreugde. Ik maak de dingen beter, en zolang er geen negatieve kaart na mij komt, verander ik moeilijkheden in mogelijkheden. Ik ben de leuke verrassing en de zucht van geluk.

Deze kaart laat een uitbarsting van klaverbladen zien. Klavertjes drie en vier getooid met witte bloemen met op de achtergrond een prachtige dag. Alles is levendig groen, vruchtbaar, en belooft groei en geluk. Het wit van de bloemen staat symbool voor het pure van geluk. Waar deze kaart is neergelegd, is alles goed. In de taal van de bloemen staat wit symbool voor herinnering; de kaart kan staan voor ‘denk aan mij’ van iemand ver weg. Het klavertje drie wordt door de Ieren shamrock genoemd en wordt geassocieerd met geluk. Omdat het klavertje vier minder vaak voorkomt in de vrije natuur, wordt het als een heel gelukkig voorteken beschouwd als je er een vindt. De klaver wordt ook in verband gebracht met liefde, passie en verlatenheid. Middeleeuwse gedichten verhaalden vaak van gepassioneerde ontmoetingen tussen jonge geliefden in velden van klaver. En zo komen we bij geluk in de liefde. Maar als de kaart Klaverbladen naast de Zeis (10) ligt, ga er dan maar van uit dat het geluk in de liefde van korte duur zal zijn!

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline