lenorgilde15

De Beer

 

Neutrale kaart

Sleutelwoorden: Oerkracht, Plezier, Jaloezie

Ik ben kracht en potentie, gezondheid en bescherming. Je financiën zijn mijn terrein, je voeding mijn zaak. Mijn slechte kant komt naar voren als je negatieve kaarten bij me in de buurt ziet.

De ijsbeer is een passend symbool voor de ongetemde waardigheid waar deze kaart voor staat, of het nu gaat om een gezaghebbend persoon, een beschermende moeder, of pure kracht. De ijsbeer is de sterkste van alle soorten. Daarnaast is zijn kleur symbolisch voor zijn zuivere geest. De Beer kan verwijzen naar iemand met macht in de zakenwereld. De Beer kan ook matriarchaal zijn. In China verwijst de ijsbeer naar Rusland. De Beer kan ook staan voor bureaucratie en brute kracht. Deze kaart zou ons kunnen zeggen iets erdoor te drukken, puur door middel van kracht. Een interessante combinatie is bijvoorbeeld de Beer en de Ruiker (9), een ‘wolf in schaapskleren’.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline