lenorgilde13

Het Kind

 

Positieve kaart

Sleutelwoorden: Warmte, Gezelligheid, Vernieuwing

Ik ben jong, ik ben pril, ik ben speels en onvolwassen. Ik ben een baby, een kind of een tiener. Klein, kort of nietig zijn andere woorden om mij te omschrijven.

Het kind is een van de letterlijke ‘mensen’-kaarten in de Lenormand-methode, die een jong persoon aanduidt. Om eerlijk te zijn gebruiken we hem ook als symbool voor iemand met een kinderlijke aard of iemand die van binnen jong is gebleven. Niemand wil in een zakelijke reading te horen krijgen dat hij een jong kind als zakenpartner zou moeten kiezen – misschien moeten we het in sommige gevallen wat minder letterlijk nemen.

Het Kind leeft in verwondering, onschuld, hoop en verstaat de kunst om te spelen, gewoon omdat het leuk is. Het is een andere wereld waar fantasie onbegrensd is en de werkelijkheid wordt aangenomen zoals deze zich voordoet. Het staat voor de vroege beginfase waar veranderingen nog mogelijk zijn en een positieve toekomst wordt gecreëerd. De Lenormand van Vergulde Visioenen beeldt deze verwondering of met een sprookjesboek, opengeslagen op ‘Er was eens’, met de overige bladzijden nog leeg. Er is een sprookjeskasteel te zien en hoop in de vorm van een regenboog – een symbool dat vaker in het deck voorkomt, refererend aan het originele Spel van de Hoop, waar alle Lenormand-decks uit voortkomen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.