lenorgilde11

De Roede

 

Negatieve kaart

Sleutelwoorden: Ziekte, Tweedracht, Strijd

Wees gewaarschuwd voor mijn drift, ik zaai tweedracht en conflict. Je vindt mij in competities, want ik werk met herhaling. Ruzie en onenigheid ben ik, maar niet altijd de slechterik. Soms vind je mij in het gymlokaal, soms in een wellustig slaapkamerverhaal.

De Roede is een van de onaangename kaarten van Lenormand. Anders dan in Tarot zijn er in deze methode beslist gunstige en ongunstige kaarten. Waar de Roede verschijnt, wordt de drift opgezweept, wat verdeeldheid brengt en mensen woedend kan maken. De kaart betekent problemen, verdeeldheid, disharmonie, conflicten, ruzie en alles wat stress brengt, vooral samen met de Vogels (12). Een slag met de zweep wordt door jou uitgedeeld of je zult deze ondergaan. De Vergulde Visioenen laten de gekrulde zweep zien en de roede, een bundel strak vastgebonden takken die werd gebruikt bij terechtwijzing of straf. Deze tuchtiging werd in Frankrijk gebruikt tijdens de Franse Revolutie en dus ook in de dagen van Lenormand. De meest positieve betekenis van deze kaart is dat hij onze kracht en aandacht samenbrengt, en ons dwingt ons te concentreren; en ‘een gewaarschuwd mens telt voor twee’.

 

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.