lenorgilde1

De Ruiter

 

 

Positieve kaart

Sleutelwoorden: Nieuws, Bezoek, Ontmoeting

Altijd breng ik een nieuwsbericht, kijk naast me voor een idee, waar het nieuws in ligt. Wellicht kom ik een bezoek brengen of een verandering. Ik ben snel en altijd in beweging. Zie je een negatieve kaart naast mij, dan ben je waarschijnlijk niet blij met het antwoord.

De Ruiter van Lenormand brengt nieuws. Het is de eerste kaart en kondigt iets nieuws aan. In de Lenormand van Vergulde Visioenen zien we een dromerige, vrouwelijke ruiter op een paard uit een carrousel; het paard dat in sprookjes berichten brengt. Misschien is ze Iris, de Griekse boodschapper van de Goden. De gesloten posttas over haar schouder suggereert mogelijk dat ze nog meer berichten heeft voor andere bestemmingen op haar nachtelijke reis. In haar hand heeft ze een witte envelop, een brief die ze uit de tas heeft gehaald en die klaar is om bezorgd te worden op de huidige reading. De carrousel is de perfecte metafoor omdat deze kaart een nieuw begin aanduidt en het einde van de oude situatie. Het op en neergaan van de carrousel symboliseert ook de magische vlucht van deze boodschapper naar haar bestemming. Bevrijd van de eeuwige ‘mallemolen van het leven’, waarvan de ronddraaiende beweging wordt bepaald door natuurwetten zoals versnelling, zo weerspiegelt onze ruiter symbolisch de tred en het tempo van informatie waardoor ons leven steeds meer beïnvloed wordt.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline