ITjing3-62

 

62. Te weinig

Te weinig.
Vooruitgaand.
Het is heilzaam om vol te houden.
Kleine zaken zijn mogelijk,
grote zaken zijn niet mogelijk.
De vliegende vogel laat dit lied achter:
Het is niet passend bovenop te zijn,
het is passend onder te zijn.
Veel voorspoed.

Er is niet veel potentieel, maar er is vooruitgang. Dit is geen reden om op te geven. Men moet geen grote dingen proberen te bereiken, alleen kleine dingen zijn mogelijk. Het is passend om te werken met wat dichtbij is en met details, het grote geheel is niet waar iets mee gedaan kan worden nu. Als men deze onopvallende positie inneemt, gaan de dingen vrij goed.

 

Overgangsproces

  1. Overgangsproces

Rouwen, klein, tekortkoming

Dit is het hexagram van een overgangstoestand of rouwproces. Door praktisch aan de slag te zijn, wordt een overgang naar een nieuwe situatie mogelijk gemaakt. De gewone dagelijkse gang van zaken moet door blijven gaan. Dit hoeft niet per se van een prettige naar een nare situatie te zijn, ook andersom is het nodig om bewust te blijven van deze periode naar een nieuwe cyclus. Probeer tevreden te zijn met kleine dingen, misschien moet je ook om hulp vragen in deze tijd. Het is geen moment om grote veranderingen aan te brengen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.