ITjing3-60

60. Begrenzing

Begrenzing.
Vooruitgaand.
Bittere begrenzingen laten geen volhouden toe.

Grenzen om binnen te blijven. Er is vooruitgang. Grenzen die onplezierig zijn worden over het algemeen niet blijvend geaccepteerd.

 

Beperking

  1. Beperking

Grenzen, maatstaf, matigen

Dit is het hexagram van begrenzingen. Eigen grenzen en die van anderen. Binnen de grenzen is er nog veel te doen, extreme begrenzing is niet vol te houden. In deze tijd worden de eigen grenzen gesteld. Regelgeving hoort er te zijn, de regels mogen niet belangrijker worden dan de gang van zaken. Teveel regels werken onwettig gedrag in de hand. Binnen deze grenzen merk je dat je nog heel veel ruimte hebt, het geeft ook een gevoel van veiligheid om binnen de grenzen te blijven. Alles wat teveel is moet je verbannen maar ook alles wat te weinig is. Je moet niet te streng zijn voor jezelf. Zoek de middenweg tussen dingen die moeten en dingen die mogen.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline