ITjing3-55

55. Ondoorzichtigheid

Ondoorzichtigheid.
Vooruitgaand.
De koning schenkt dit, wees niet somber.
Geschikt is het midden van de dag.

De situatie is moeilijk te overzien. Men zou daar pessimistisch door kunnen worden, maar daar is geen noodzaak toe. Er is vooruitgang. Het is een goed idee om een tijdstip te kiezen waarop de dingen het meest duidelijk zijn.
(Op het midden van de dag is er het meeste licht, en zijn de schaduwen het kortst. Dit is het moment van de dag dat de dingen het duidelijkst zijn.)

Succes

  1. Succes

Oogsten, overvloed, waardevol

Dit is het hexagram van het succes, het hoogtepunt van de omslag. Succes kan niet altijd voortduren en daarom is het beter om het succes uit te smeren over mensen die verdiensten hebben. Succes kan het begin zijn van iets nieuws, in plaats van een einde van een ontwikkeling. Je moet wel op blijven letten dat je niet negatief beïnvloed wordt. Blijf dankbaar voor wat er op je pad komt.

 

 

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline