ITjing3-51

51. Schok

Schok.
Vooruitgaand.
De schok komt, schrik, schrik!
Lachen en praten, ha, ha!
Hoewel de schok in 100 li gevoeld werd,
verloor men de lepel met offerwijn niet.

Er is een schok die behoorlijk wat impact heeft. Hoewel men gealarmeerd is door de schok, is er geen werkelijke schade. Als men er later op terugkijkt, kan men er zelfs grappen over maken. Ondanks de kracht staat men niet toe dat deze de concentratie verbreekt.
(100 li is ongeveer 40 kilometer.)

 

Schrikken

  1. Schrikken

Plotseling, bang, opwinden

Dit is het hexagram van de schrik. Met een donder komt het besef dat het leven anders in elkaar steekt dan tot nu toe gedacht werd. Het leven moet in orde gemaakt worden om te komen tot een betere situatie. Door toegewijd bezig te zijn blijft een paniekaanval uit. Deze kracht is niet te stoppen door anderen. Je hebt heel wat werk te verzetten om de obstakels op te ruimen, maar uiteindelijk kun je je doel bereiken. Je leert hier omgaan met onverwachte situaties waar je eerst van schrikt.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline