ITjing3-43

43. Beslissen

Beslissen.
Het bekendmaken bij het hof van de koning.
De waarheid uitschreeuwen is gevaarlijk.
Het zelf de stad vertellend,
is het nadelig dicht bij strijd te zijn.
Het is nuttig om een doel te hebben om naartoe te gaan.

Een beslissing. Bij het informeren van anderen over de beslissing, is het beter om het eerst aan de belanghebbenden te vertellen. Het is niet zo’n goed idee om botweg de waarheid te zeggen, of een agressieve opstelling te hebben. Een positieve bedoeling zal beter uitwerken. Het is goed om een plan te hebben.

 

Doorbraak

  1. Doorbraak

Rechtvaardig, vastberadenheid, kalmte

Dit is het hexagram van de vastberadenheid. Er is vastberadenheid nodig om een obstakel door te bijten. Dit kan een obstakel bij jezelf zijn, of van buitenaf. Hier moet het gemene en slechte aangepakt worden. Er wordt gestreefd naar zuiverheid en perfectie. Om dit te bereiken is doorbijten noodzakelijk. Energiek vooruit blijven gaan in het goede is het motto van dit teken. Het is een moeilijke tijd, van pijn en verdriet. Laat je niet meeslepen met de negatieve gevoelens, dan verlies je veel energie. Blijf zelf vriendelijk, ook tegen mensen die gemeen tegen je doen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.