ITjing3-27

27. Honger

Honger.
Volhouden brengt voorspoed.
Onderzoek de honger zoals die spontaan zoekt de mond te vullen.

Hongerig zijn naar iets, een verlangen of behoefte hebben. De dingen gaan goed door, door te zetten. Het is goed om te onderzoeken wat men spontaan zoekt om het verlangen te bevredigen. Wat is werkelijk het verlangen? Bevredigt datgene waarmee je probeert je verlangen te bevredigen werkelijk?

Voeding

  1. Voeding

Opvoeden, eten, voedingspatronen

Dit is het hexagram van de terugkoppeling. Evalueren van situaties, jezelf en anderen. Ook het voeden met kennis door anderen, en het anderen voeden met kennis. Het geestelijke voedsel wordt herkauwd, op een bedachtzame manier. Hier kan het verleden los worden gelaten door voor- en achteruit te kijken en door te gaan naar de toekomst. Luister niet naar verkeerde adviezen, kijk uit van wie je, je adviezen krijgt. Laat je ook niet opjutten en probeer heftige emoties te vermijden in gevoelskwesties.

 

 

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline