ITjing3-25

25. Zonder voorwenden

Zonder voorwenden.
Een fundament voor vooruitgang.
Het is heilzaam om vol te houden.
In feite is niet puur zijn een ernstige fout.
Het is een nadeel een doel te hebben om naartoe te gaan.

Zichzelf zijn, natuurlijk, zonder moeite te doen om anders te schijnen dan men werkelijk is. Dit maakt werkelijke vooruitgang mogelijk. Het is goed om door te gaan op deze manier te zijn. Niet zo zijn is in feite een ernstige fout. Een doel nastreven kan het noodzakelijk maken om tegen de eigen gevoelens in te gaan, zodat dit dus een nadeel is bij het zichzelf zijn.

 

Onschuld

  1. Onschuld

Intuitie, zuiver, spontaniteit

Dit is het hexagram van het onverwachte en van de intuïtie. Het innerlijk vrij blijven van uiterlijke omstandigheden, het bewaren van de innerlijke zuiverheid. Distantie van wat slecht en gemeen is. Ook het leren kennen van de eigen zuivere natuur, dit verloopt via terugkoppeling in de buitenwereld. Hier moet je vooral eerlijk blijven in wat je doet, via een slinkse wijze bereik je je doel niet. Probeer niet het onderste uit de kan te halen.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline