ITjing3-21

21. Bijten en kraken

Bijten en kraken.
Vooruitgaand.
Het is nuttig een onderzoek in te stellen.

Men stuit op iets onverwachts. Het is goed te onderzoeken wat dat is. Dit is een situatie met vooruitgang.
(De hexagramnaam is over het bijten op iets, en het dan met de tanden te kraken, zoals wel met zaden gedaan wordt. Hierbij is er een risico krachtig te bijten op iets hards, of iets wat bedorven is. Men moet dus onderzoeken waarop men bijt.)

 

Doorbijten

  1. Doorbijten

Markt, besluiten, twijfelen

Dit is het hexagram van het nemen van moeilijke beslissingen en het doorhakken van knopen. Obstakels moeten worden doorgebeten om verder te kunnen in goede harmonie. Er wordt recht gesproken. Dit gaat ook over fouten in het eigen gedragspatroon die de harmonie kunnen verstoren. Ga ook de confrontatie aan als dat nodig is. Je zult hier wel moed voor moeten opbrengen, maar uiteindelijk zal het een rechtvaardige afloop krijgen.

 

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline