ITjing3-2

2. Land

Land.
Een fundament voor vooruitgang.
Gunstig is het volhouden van een merrie.
De edele heeft een doel om naartoe te gaan.
Eerst is er verwarring,
later wordt er meesterschap verworven.
Het is gunstig dat kameraadschap wordt gewonnen in het zuidwesten,
kameraadschap wordt verloren in het noordoosten.
Kalm volhouden brengt voorspoed.

Er is nieuw potentieel voor je om te ontwikkelen. In eerste instantie zul je de weg niet weten, maar je krijgt greep op de situatie, en je zult deze uiteindelijk beheersen. Ga gewoon kalm te werk. Het is nuttig om partners en bondgenoten te maken, en niet door te gaan met mensen die andere belangen hebben.
(In de oorspronkelijke tijd en plaats van de I Tjing waren de bondgenoten in het zuidwesten, en het territorium dat men wilde veroveren in het noordoosten.)

2. Ontvangen

Vrouwelijk, praktisch, flexibel

Dit is het hexagram van de materie. Het vrouwelijke aspect van de I Tjing. Hier is de materie nog ongevormd en kan zich nog op verschillende manieren manifesteren. Ze is ontvankelijk voor creatieve energie en heeft prikkels van buitenaf nodig. Overgave (ontvangen) aan omstandigheden en wachten op de prikkels. Verdraagzaam en plooibaar. Ook wachten op de initiatieven van de ander, het is beter om de leiding niet te nemen en zelf geen actie te ondernemen.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.