ITjing3-15

15. Nederigheid

Nederigheid.
Vooruitgaand.
De edele brengt zaken tot een einde.

Nederigheid helpt vooruitgang en de dingen tot een goed einde brengen. Door niet nederig te zijn, zou men zichzelf overschatten, en te snel tevreden zijn, zonder de inspanning te doen die werkelijk nodig is om het werk af te maken.

 

Vakmanschap

  1. Vakmanschap

Toewijding, bescheiden, matigen

Dit is het hexagram van deskundigheid, zonder op te scheppen over de kwaliteit. Innerlijke beheersing zorgt voor rustige voltooiing van de zaken. Door bescheidenheid is het ook mogelijk om los te komen van moeilijke situaties. Het is belangrijk je hier bescheiden op te stellen, dan kun je al snel in een betere situatie komen. Er zijn bescheiden winsten te verwachten op het gebied waarover de vraag gaat. Hier moet je niet impulsief te werk gaan, maar juist bedachtzaam.

Back to top button
Deze website gebruikt net zoals alle andere websites cookies om inhoud en advertenties te personaliseren, en om eventueel functies voor social media te bieden, maar ook om het internet verkeer te analyseren. Daarom wordt er informatie gedeeld over uw bezoek aan websites met sociale media-, advertentie- en analysepartners. View more
Accept
Decline