Goden Orakel 22

goden22

Nieuw begin

Janus is, letterlijk en figuurlijk, een god met twee gezichten. Hij is de god van het begin en het einde, van het openen en het sluiten. Het zwaartepunt ligt echter bij het openen; het begin. Je ziet dat bijvoorbeeld terug in de naam ‘januari’. De eerste maand van het jaar is naar Janus genoemd.
Deze kaart wijst je erop dat je met een schone lei begint aan een nieuwe periode in je leven. De kaart kan er ook op duiden dat je een oud hoofdstuk in je leven hebt afgesloten en dat je klaar bent om nieuwe ervaringen op te doen.

Je kunt de neiging hebben om vast te houden aan oude patronen en oude ervaringen in je leven. Verandering is niet altijd even gemakkelijk en vasthouden aan wat je kent is dan verleidelijk. Door het trekken van deze kaart wordt je echter aangespoord om wat voorbij is achter je te laten en jezelf te openen voor een nieuw begin.

Je staat op de drempel van een nieuw hoofdstuk in je leven. Op welke manier je dat hoofdstuk invult, bepaal je zelf. Laat hoe dan ook je horizon verbreden door nieuwe omstandigheden en gebruik nieuwe ervaringen om meer te leren over jezelf. Dat is wat de goden je meegeven.

Back to top button