EngelenRomantiek5

afhankelijkheid

Deze kaart is misschien een verrassend antwoord op je vraag. Verslaving is namelijk de boosdoener achter datgene wat je wilt oplossen. Dit kan een voortdurend verlangen van jou zijn naar iets, of een ongezonde gewoonte, het kan ook zijn dat een verslaving van je partner je liefdesleven beïnvloedt. Deze kaart kan ook verwijzen naar ervaringen uit je jeugd, als er in je familie sprake was van verslaving.

Verslavingen maken je hart doof voor pijn, maar zij verminderen ook het vermogen van je hart om lief te hebben. Omdat liefde de basis is van een romantische relatie, wordt een verslaving een barrière die je belet voort te gaan in de richting van emotionele intimiteit. Dit geldt met name als je jezelf in allerlei bochten wringt om iemand te behagen, wiens afhankelijkheid toch al maakt dat hij of zij meer moeite heeft om echt gelukkig te zijn.

Dit is een situatie waarin ie geen van beiden wint, en als je zo doorgaat zal dat een negatief effect hebben op je gevoel van eigenwaarde en je eigen geluk. Gelukkig is er wereldwijd veel ondersteuning beschikbaar, in de vorm van 12 stappengroepen, en andere vormen van ondersteuning bij verslavingsproblematiek. Je kunt die vinden via internet of de plaatselijke gezondheidscentra.

Back to top button
Close

Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, wil je deze uitzetten aub, je mag gratis kaartjes trekken op deze website, maar de advertentie inkomsten zijn nodig voor de onderhoudskosten van deze website.