EngelenRomantiek22

houd-eerst-van-jezelf

Als je meer romantiek in je leven wilt, kijk dan eerst naar jezelf (met medeleven en zonder kritiek natuurlijk). Hoe meer je van jezelf houdt zoals je bent, hoe meer je je bemind kunt voelen door anderen. Dat betekent dat je goed voor jezelf zorgt, en dat brengt meteen met zich mee dat je assertiever wordt. Maak je geen zorgen: je kunt nog steeds heel lief zijn, ook als je duidelijk je grenzen aangeeft.
Misschien houdt dit in dat je soms alleen wilt zijn, in plaats het hebben van een relatie. In zo’n periode kun je eens wat meer aan zelfreflectie doen, om de patronen van je liefdesleven beter te begrijpen. Uiteindelijk kun je zo de volledige verantwoordelijkheid nemen voor je aantrekkingskracht en ja zeggen op elke relatie die je hebt, of hebt gehad. Zoek om je hart te helen naar alle zegeningen en lessen, die je elkaar gegeven hebt. Ben je bijvoorbeeld sterker geworden, onafhankelijker, of geduldiger, als resultaat van je eerdere relaties? Laat dan al het andere uit het verleden los, behalve de lessen en de liefde.
Deze kaart legt de nadruk op eerst van jezelf houden, met name als je je voorbereidt op een volgende relatie, of als er in je huidige relatie iets te helen is. Hoe meer zelfrespect je krijgt, hoe meer liefhebbende mensen je zult beginnen aan te trekken in je leven. Dit zal leiden tot gezonde vriendschappen en tot romantiek, op basis van wederkerig respect.

Back to top button