BrianFroud55

De Zielenknijper

55
Oké, niet de meest aangename kaart in het kaarten dek, maar geloof het of niet, heel lang geleden was de Zielenknijper erg mooi. Iedere nare, vervelende of onnodig kritische opmerking die wij mensen zeggen of denken zorgt ervoor dat hij steeds onaantrekkelijker wordt. Iedere keer wanneer we onvoorwaardelijk lief of aardig zijn wordt hij steeds minder onaantrekkelijk. Blijkbaar hebben we dus nog een lange weg te gaan.

Wanneer de Zielenknijper opkomt, dan adviseert hij je om op te passen voor kwaadaardige roddel en back-stabbing. Het kan zo zijn dat je in dit geval aan de ontvangende kant staat, maar het kan ook zo zijn dat je zelf moet oppassen hoe je praat over andere mensen. Het is vandaag de dag heel makkelijk om ’te scoren’ door belachelijk makerij, sarcasme en nare kritiek ten koste van anderen. We maken ons er allemaal wel eens schuldig aan, maar de Zielenknijper vertelt ons dat dit gedrag is niets minder dan een vloek en iedere naar woord of nare daad heeft een negatief effect op de aura. En zoals altijd, zonder uitzondering, reflecteert dit terug op de afzender. In andere woorden, wat je uitstoot krijg je terug, verveelvoudigd.

Dit is geen oordeel of een bedreiging, eerder een wake-up call. Het ligt geheel in je eigen handen. Je kunt ervoor kiezen meer meedogend te zijn (allereerst naar jezelf) en weigeren mee te doen aan andermans roddels. Zelfs als je slachtoffer bent van zulke narigheid, dan is het belangrijk om niet naar hetzelfde lage niveau te gaan. Visualiseer de het gouden licht van de bescherming om je heen, zegen de situatie en ga verder.

Nou, dat is makkelijk dan, of niet? Uhm, nee. Zeker niet, maar daarom is het zo belangrijk voor ons om deze les te leren. Probeer het maar. Begin maar bij het willekeurig zegenen van situaties en mensen in je leven – vreemden, geliefden, minder geliefden, mensen uit je verleden, Moeder Aarde – en het zal snel een manier van leven zijn.

De Zielenknijper is een tijdelijke reminder dat dit in feite een plicht voor ons mensen is.

Back to top button